Обещаваща млада жена засега е в годишната ми филмова тройка. И като

...
Обещаваща млада жена засега е в годишната ми филмова тройка. И като
Коментари Харесай

Обещаваща млада жена – филм, който ще ви изненада

" Обещаваща млада жена "  засега е в годишната ми кино тройка. И като знам какво ми остава да виждам, надали ще излезе от топ 10. Има 38 награди най-вече на критици, три номинации " Независим дух ", четири " Златен глобус " и оценка 7.5 в IMDb. Сценарист и режисьор е английската актриса Емералд Фенъл ( в The Crown!), която дебютира зад камерата. И 35-годишната връстница и другарка на режисьорката Кери Мълиган е любимец за " Оскар " (заедно със сънародничката Ванеса Кърби)! Предупреждавам киноманите – историята е доста близка до  " Животът на Дейвид Гейл ".

Касандра () е 30-годишна жена, хубава и стройна русокоска с особено чувствено лице, огромни очи, чип нос и дълги крайници, която работи в кафене и към момента живее с родителите си – обилната и объркана Сюзън (Дженифър Кулидж) и брадатия, мил и прощаващ Стенли (Кланси Браун). Единствената другарка на героинята е нейната шефка – Гейл (транссексуалната Лаверн Кокс). Още първоначално обаче разбираме главното занятие на Касандра –  през нощта в питейни заведения и нощни заведения тя се прави на пияна, оставя се на лъскави комплексари да я отведат в къщите си и... след това им дава урок (съмняваме се даже дали не ги убива, тъй като я виждаме в кръв)! А тефтерчето ѝ е цялостно с имена на  осъдени.

Бързо ни става ясна и повода за държанието на Касандра – най-хубавата ѝ другарка от медицинския лицей Нина, мъдро и красиво момиче, е била  пред очевидци и откакто никой не ѝ е обърнал внимание, се е самоубила от оскърбление. А изнасилвачът, високомерният, самоуверен и прелъстителен Ал Монро (Крис Лоуъл), се е завърнал в града на високоплатена лекарска служба и ще се дами! Няма подозрение, че Касандра има тежки психологични проблеми (тя не го крие), най-малкото тъй като е зарязала всяка вероятност в живота си, с цел да се отдаде на дългогодишно възмездие без изгледи за край, до момента в който съществува ден за ден, самотна и изолирана. Точно тогава в живота ѝ се появява някогашен сътрудник от колежа, който тя не помни, а той я обожава – непохватният, само че благ, добросърдечен, разговорлив и обаятелен Райън (Бо Бърнам). Касандра се колебае – дали не е време да намерения за себе си, за своите усеща и за опцията да откри покой и благополучие до някоя сродна душа?! И тогава попада на остарял запис от мобилен телефон...

Това не е елементарен филм за възмездие с няколкото вероятни финала – тук фабулата ще ви изненада до шок. Самата Касандра е толкоз разочарована и изтощена от живота, че прави нещо съвсем невероятно – съумява да бъде създател и индивид на заслуженото отмъщение за всички и средство и доказателство за реализирането му.



 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР